Mendix en SAP kondigen wereldwijd partnership aan tijdens SAP TechEd in Las Vegas

Na vijf intensieve maanden voorbereiding op het gebied van sales, marketing en productontwikkeling is zojuist op de TechEd in Las Vegas het SAP Cloud Platform Rapid Application Development by Mendix gelanceerd. Deze wereldwijde reseller-overeenkomst gaat per vandaag in en developers hebben dan ook per direct toegang tot het Mendix-platform in de SAP Cloud.

“We zien low-code ontwikkeling als een belangrijke pijler voor digitale transformatie en we vinden dat Mendix geschikt is voor klanten die applicaties sneller willen opleveren”, aldus Björn Goerke, CTO bij SAP en president van SAP Cloud Platform.

“Developers kunnen binnen het Mendix-platform via ‘drag-en-drop’ op een visuele manier applicaties bouwen. Dit houdt in dat ze letterlijk vanuit een modelleeromgeving apps kunnen bouwen en deze direct kunnen valideren met eindgebruikers. Dankzij de integratie hebben ze gelijk toegang tot onder meer erp- en hrm-software van SAP als bouwstenen voor hun eigen apps”, vertelt Mendix-woordvoerder Hans de Visser exclusief aan Channelweb vanuit Las Vegas.

Gouden combinatie

“Als zowel SAP- als Mendix-partner hebben wij bij onze klanten met succes de voordelen van deze combinatie benut, maar dit officiële partnership biedt kansen voor nog veel meer organisaties. Mendix en SAP bieden een slimme mix van flexibiliteit en stabiliteit om de juiste innovatieve koers te varen. Het is ‘the best of both worlds’ en een kickstarter voor digital transformation”, aldus Wouter Visser, manager Mendix Projects bij Magnus.

Agile innoveren

Met meer dan 25 jaar SAP-ervaring en 10 jaar Mendix-ervaring is Magnus een bewezen speler in de markt en expert rondom dit vraagstuk.

Wij delen dan ook graag onze ervaringen in het succesvol integreren van Mendix met SAP. Wat zijn goede business cases? Welke overwegingen spelen mee? Welke kansen kan ik benutten? Het inzetten van Mendix kan bijvoorbeeld uw roadmap naar S/4HANA aanzienlijk versnellen.

Leer meer tijdens Connect to Innovate

Tijdens connect to innovate op woensdag 4 oktober vertellen Wouter Visser en Peter-Jan Simons alles over de combinatie SAP & Mendix. Met sprekende real-life cases laten ze zien hoe je snel en iteratief kunt innoveren met behoud van kwaliteit: Best of both worlds!

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden die wij in de combinatie Mendix en SAP kunnen bieden? Neem voor meer informatie of een Mendix-quick-scan contact op met Wouter Visser via +31 6 5120 8224. Of lees meer over onze projecten en ervaringen.

Een sprekend voorbeeld: KAO

Onze klant KAO heeft zijn Mendix-applicatie nauw geïntegreerd met SAP.