Magnus Mini Interview met Jan Rubingh van CED

In het eerste Magnus Mini Interview rijden Jan Rubingh, IT director bij CED Group, en Michiel samen langs de dijkjes in de omgeving van Capelle om het betere bochtenwerk te testen. Tijdens de rit bespreken Jan en Michiel de samenwerking tussen Magnus en CED. Shoulder to shoulder in de Mini vertelt Jan openhartig over de veranderingen die de inzet van Magnus teweeg hebben gebracht binnen CED.

Waarom werk je samen met Magnus?

Wij werken samen, omdat we samen willen innoveren. Bij het eerste contact was er direct een klik en dat is eigenlijk daarna alleen maar uitgebreid en eigenlijk leer je zo een bedrijf kennen. Dat kun je in mooie folders proberen te stoppen, en in filmpjes, maar uiteindelijk gaat het om de mensen en dan is het toch leuk dat zo’n eerste contact en klik versterkt wordt en doorgaat in alle andere contacten die je met elkaar hebt. En daarom werk ik samen met Magnus, dat doen we al ruim anderhalf jaar, en dat levert ook hele mooie innovaties op. Het resultaat is goed en dat werkt prettig.

Kun je iets meer vertellen over de scope van de dienstverlening?

Magnus heeft de kennis in huis van Mendix, en vult dat aan met kennis van mobiele platformen, zoals Xamarin, wat wij ook inzetten. Uiteindelijk is ook gebleken dat Magnus projecten kan managen en verantwoordelijkheid voor projecten neemt.

Wat heb je van Magnus geleerd?

Ik heb van Magnus geleerd dat je de projectmanager het project moet laten managen. Een goede projectmanager focust op het eindresultaat en met z’n team gaat hij dat behalen. Ik heb nu een aantal ervaringen dat dat ook lukt en dan kan ik ook gewoon gaan sturen en besturen. En niet zelf op de projectmanagement stoel gaan zitten. En dat werkt goed. Wat dat betreft heb ik een beetje geleerd om los te laten.

Hoe zou je Magnus typeren?

Jong, open, en professioneel.

Een van de kenmerken van Magnus is dat jullie het met de klant doen en ook met iedereen die daar bij betrokken is. Geen gedoe met andere leveranciers. “O dat kunnen wij ook”, of “had daarvoor Magnus ingehuurd”, dat je met iedereen die op het project zit samenwerkt. Dat vind ik wel heel belangrijk, jullie werken ontzettend nauw samen, ook met andere leveranciers.

Wat is je opgevallen in de samenwerking met Magnus?

In de communicatie met Magnus ervaar ik weinig ruis. Alle informatie is van te voren gecontroleerd. En als het niet gecontroleerd is, dan wordt het nog gecontroleerd en wordt het niet als feit neergelegd. Helder en duidelijk.

Weet je eigenlijk wat onze missie is Jan?

“Sharing the joy of applying technology to realize our clients dreams.”

Herken je de ‘sharing the joy’ uit onze missie?

Dat herken ik bij jullie in de mensen en in de aanpak. De mensen van Magnus werken met plezier aan onze projecten, dat zie je, er wordt gelachen, er wordt echt een extra stap gedaan. En de mensen zijn ook trots op de producten die opgeleverd zijn.

Over ‘applying technology’ hoeven we het niet meer te hebben, maar dan het laatste deel van onze missie ‘realizing our clients dreams’. Dat klinkt een beetje groot en veelomvattend, om dromen waar te maken, maar is dat iets wat je herkent bij ons, dat wij bezig zijn om jullie doelen te realiseren?

In ons geval is dat heel herkenbaar, omdat wij onze organisatie aan het veranderen zijn. Wij zitten midden in een digitale transformatie. En ik was niet geweest waar ik nu ben zonder Magnus, dan heb je het wel over het realiseren van een droom.

Dat is een heel groot compliment, dank je wel Jan.

Nog even over jullie missie. Het mooie van die missie is, dat die eigenlijk bijna naadloos samenvalt met hoe ik mijn werk zie. Ik wil het leuk hebben, ik wil werken met technologie en vernieuwingen, omdat ik dat leuk vind, en ik wil wel iets doen wat nut heeft, wat bijdraagt. Ik wil niet gewoon ergens zitten en maar een beetje aanklooien, of de boel draaiende houden, het moet wel ergens over gaan.

Wat heeft de samenwerking met Magnus je opgeleverd?

magnus-mini-interviewIn de samenwerking met Magnus is mijn IT afdeling professioneler geworden, maar is ook uit z’n schulp gekropen. De IT afdeling is veel meer gericht op de business en dat gaat op een normale manier, een natuurlijke manier. Mensen zijn weer beter in hun vel komen te zitten en ze zien dat ze kunnen bijdragen aan de business.

Biertje?

Biertje gaat er altijd in, dat hebben we wel verdiend.

Doen we!

Links