Nieuwste SAP EAM producten getest bij SAP in Walldorf

Eind juni zijn Johan Amsing en Jan-Adriaan van Enk naar SAP in Walldorf geweest voor de “SAP Partners testing”. Als early adopters van SAP EAM oplossingen werden ze uitgenodigd om de nieuwste producten in het EAM domein te verkennen en toetsen. Samen met andere partners uit Nederland, Duitsland, Zwitserland en Engeland mochten ze feedback geven aan SAP over het functioneren van de producten en het al dan niet voldoen aan de verwachtingen. Door deze ‘testing’ dagen te organiseren verbetert SAP de go-to-market en biedt zijn klanten nog betere producten op EAM gebied.

Asset Central layer suite

Voor het testen stonden drie producten centraal:

  • Predictive Maintenance and Service (PDMS)
  • Asset Strategy Performance Management (ASPM)
  • Asset Intelligence Network (AIN)

Deze producten maken deel uit van een suite waarin het asset centraal staat. In de Asset Central layer wordt alle asset informatie overzichtelijk bij elkaar getoond en wordt alle essentiële master data bewaard en verzameld. Deze laag is geïntegreerd met alle producten in de suite en het ERP systeem (ECC en S/4).

Verbetercyclus van manufacturers en asset intensieve bedrijven aanpakken

De conclusie van Johan en Jan-Adriaan is dat de nieuwe suite de huidige gaten in het EAM portfolio goed invult. De producten worden volwassener en spelen in op innovaties, als IoT en machine learning. Ook de integratie tussen de nieuwe producten en bestaande oplossingen in SAP ECC en S/4 is goed. Voor een goede impressie van de nieuwe producten is er een handige roadmap gemaakt. De suite is erg geschikt voor manufacturers en asset intensieve bedrijven. Wil je als bedrijf je verbetercyclus aanpakken? Neem dan contact op met Johan Amsing voor meer informatie via 088 696 6000.