The making of … werkenbijmagnus.nl

Hoe zorgen we ervoor dat de beste studenten Magnus leren kennen? Dat is de vraag waar Bas Dijt (Magnus Green) en Daan Goudswaard (Magnus Blue) zich over bogen op een mooie zomeravond in Naarden. Zij waren zelf net begonnen als consultant en misten wel wat gerichte informatie. Een aparte website, dat zou al helpen. Samen met Thomas Swennenhuis (Magnus Green) en Bart van Boven (Magnus Red) zetten ze razendsnel een aantrekkelijke site op. Tijd voor een interview over ‘the making of’ werkenbijmagnus.nl.

werkenbijmagnusNLHeren, gefeliciteerd met deze prestatie! Jullie werken allemaal nog geen jaar bij Magnus. Hoe zijn jullie zelf bij Magnus terecht gekomen?

Bas: “In elk geval niet via de website, haha! Na mijn studie Communicatiewetenschappen heb ik veel gereisd en belandde in baantjes die niet echt bij mij pasten. Een vriendin dacht dat IT wat voor me zou zijn, dus ging ik naar een IT-omscholingsproject bij de Hogeschool van Amsterdam. Daar waren consultants van Magnus Green – tenminste geen recruiters waar je toch niet mee gaat samenwerken – en dat klikte meteen. We besloten om het omscholingsproject maar over te slaan; ik kon meteen aan de slag.”

Thomas: “Ik was na mijn studie in Engeland gestart als freelance grafisch ontwerper, maar na een paar jaar miste ik het om collega’s te hebben en de mogelijkheid om me professioneel te ontwikkelen. Een vriend kende Magnus en tipte mij. De gesprekken waren meteen heel open en prettig.”

Daan: “Ik zocht na mijn studie (bedrijfs)Economie een middelgroot bedrijf waar ik snel stappen kon maken en vrijheid kreeg om mezelf te ontwikkelen. Via magnet.me, een soort LinkedIN voor bedrijven en studenten, werd ik door Magnus benaderd. Na het eerste gesprek was er eigenlijk meteen een match.”

Steeds via-via dus: speelt de website dan geen rol?

Bart: “Ik keek wel op magnus.nl! Ik keek vooral naar de projecten op het gebied van supply chain, digital en e-commerce. Ik heb Bedrijfskunde met richting Supply Chain Management gestudeerd en heb een eigen webwinkel (portemonneestore.nl), dus dat leek me wel een mooie combinatie. Maar uiteindelijk gaven de leuke, persoonlijke gesprekken wel de doorslag.”

Wat had je vooraf willen lezen op werkenbijmagnus.nl?

Bart: “Ik kreeg via magnus.nl wel een idee over het type projecten, maar wat je dan als junior precies zou doen? Dat was niet echt duidelijk en nu hopelijk wel.”

Bas: “Ik vind het goed dat we nu de sfeer van Magnus beter laten zien. Want dat vind ik belangrijk: Wat voor mensen werken er? Wat is hun achtergrond? Wat doen ze in hun vrije tijd? Vandaar dat er veel sfeerbeelden en persoonlijke verhalen op werkenbijmagnus.nl staan.”

Daan: “Ik had wel willen weten hoeveel leuke interne activiteiten we organiseren. Zoiets als Magnus Innovation Labs is een mooi voorbeeld.”

Wat maakt Magnus zo anders?

Bas: “Dat wij dit idee konden uitvoeren, zegt al veel! Er is hier veel ruimte voor eigen initiatief. Als jij een goed idee hebt, dan wordt er naar je geluisterd.”

Bart: “Dat is inderdaad echt anders: het is hier heel persoonlijk en hiërarchie speelt hier geen rol. Je kunt sparren met consultants, maar ook met de partners en zij zijn ook geïnteresseerd in jouw mening.”

Daan: “Ja, dat merkte ik ook in mijn sollicitatiegesprekken. De managing partner was oprecht geïnteresseerd in mijn scriptie over inkomensongelijkheid. Hij was de allereerste die er echt over doorvroeg.”

En qua dagelijks werk?

Bas: “Tijdens mijn projecten vind ik het prettig om resultaat te zien, zelf met klanten te overleggen en ook de credits te krijgen. Als jij kwaliteit levert, krijg je de eer die je verdient. In andere bedrijven gaat dan je manager met jouw werk pronken, hier niet.”

Thomas: “Ik vind de combinatie van technologie en creativiteit erg leuk. Ook de afwisseling is prettig: op dit moment werk ik aan vijf projecten tegelijk.”

Bart: “Ja, juist omdat Magnus vrij klein is, heb je veel afwisseling in het type projecten. Bovendien krijgt je snel veel verantwoordelijkheid en daar leer je het meest van.”

Jullie hebben de site zelf gemaakt. Hoe ging dat?

Bart: “Omdat we dit naast ons projectenwerk deden, was het soms lastig om hier tijd voor te nemen. Je klantproject gaat uiteindelijk altijd voor.”

Bas: “We hebben eerst een paar keer met zijn vieren nagedacht over wat we wilden tonen en uitstralen. Uiteindelijk hebben een WordPress-template gekozen dat erbij past. En toen begon het werk pas echt: daarvoor gaan de credits naar Thomas. Hij heeft uiteindelijk het template aangepast naar onze wensen en veel illustraties en beelden gemaakt.”

Thomas: “Dat was natuurlijk ook mijn rol binnen ons project en het was leuk om te doen.”

Tenslotte, wat zijn jullie tips voor ambitieuze afstudeerders?

Bart: “Kijk goed rond tijdens je studie, er zijn genoeg momenten waarop je met bedrijven kunt praten. Doe dat vooral! Je mag als student ook best kritisch zijn: vraag wat jij nou precies gaat doen.”

Bas: “Ja, inderdaad. Stel kritische vragen en weet wat je waard bent, dat waarderen bedrijven ook. En zorg dat je praat met de mensen met wie je ook echt gaat werken. Alleen dan weet je of het klikt.” 

Dan sluiten we af met deze wijze woorden. Bedankt!

Meer op: www.werkenbijmagnus.nl