Verslag van het Magnus Young Professional Bootcamp

Madelon Driessen en Maurice Chin Ten Fung doen verslag van het Magnus Young Professional Bootcamp: een driedaags trainingskamp voor alle nieuwe consultants van dit jaar.

Bootcamp2018-kamerik-woerdenUit de collegebanken

Elk jaar aan het begin van het najaar is het zover. Een nieuwe lichting jongeren die net uit de collegebanken komt begint aan hun nieuwe baan. Om dit zo goed mogelijk te kickstarten organiseert Magnus voor hen een driedaagse bootcamp! Dit jaar was ervoor gekozen om het in een zo rustig mogelijke omgeving te houden, zodat niemand last van ons kon hebben, want zo zijn Magnianen. De locatie?

Vraag altijd waarom!

In deze bootcamp worden we in het kort fysiek en mentaal klaargestoomd voor het werkende consultant leven. Zo begon het al met het om acht uur ’s ochtends aanwezig zijn. En dit was natuurlijk voor ons jongelingen een enorme uitdaging. Toen we uiteindelijk om kwart voor negen konden beginnen, na de nodige bakjes koffie te hebben genuttigd, hielden Peter-Jan en Hans een korte introductie over Magnus. Later in deze introductie schoof ook Willem aan. Hij heeft ons nog wat wijze lessen over het bedrijfsleven meegegeven. Wees eigenwijs! Vraag altijd waarom! Dit was dan ook direct de meest gestelde vraag gedurende de eerste dag. Na deze nuttige en informatieve ochtendsessie was het tijd voor de eerste activiteit waar we elkaar wat beter konden leren kennen: Lunch!

Tijdens deze lunch begonnen we direct met teambuilding door als collectief de wespen, die in grote getale aanwezig waren, te proberen te verjagen. Helaas is dit ons niet gelukt, waardoor de vraag om weer verder te gaan met de trainingen sommigen als muziek in de oren klonk.

Na de lunch stonden er nog twee trainingen op het programma. Een Excel training en een training door het Energie team van Magnus Red. Tussen deze twee trainingen door konden we nog even uitwaaien in de vorm van kanoën of een potje volleybal.

Bootcamp2018-2

Borrel in de zon

Nadat we de lange dag van trainingen hadden afgesloten was het eindelijk tijd om lekker neer te ploffen op het terras en te genieten van de heerlijke nazomerse zon. En uiteraard een lekkere alcoholische versnapering. Van het terras konden we zo aanschuiven aan de dinertafel waar ons een heerlijk drie gangen menu stond te wachten. Na het diner hadden wij beschikking over een van de paviljoentjes van Kameryck om nog een lekker lang borreltje na te doen. Na wat alcoholische versnaperingen leek het een gedeelte van de groep leuk om een huisje (lees: Pipo wagen) waarin mensen al sliepen, heen en weer te duwen. Dit zorgde ervoor dat de desbetreffende personen niet wisten of het huisje echt bewoog of dat ze zó dronken waren dat alles om hun heen draaide.

Bootcamp2018-5

Early morning bootcamp

De volgende ochtend werden we al vroeg gewekt door de begeleiders Albert en Stephanie. Het was namelijk tijd voor iedereens favoriete ochtendbezigheid: Bootcampen. En uiteraard wilden ze er zeker van zijn dat iedereen mee zou genieten. Terwijl de young professionals zich in het zweet aan het werken waren, genoten Albert en Stephanie vooral om te zien hoe iedereen de bootcamp probeerde te overleven. Niet iedereen was hier succesvol in. Want na een korte nacht is zo een activiteit niet voor iedereen weggelegd.

Bootcamp2018-6

Na deze bootcamp was het tijd voor ontbijt en een nieuwe dag vol met interessante en uitdagende trainingen. Zo hebben we een training gehad over Mendix, dat veel gebruikt wordt door Magnus Green. Vervolgens hebben we ook nog een Advanced analytics training gehad vanuit Magnus Blue en afsluitend een training “Presenteren like a boss” van Wouter.

Nieuwe marshmallow challenge

Na al deze trainingen was het alweer avond, en dus tijd voor de barbecue. Hiervoor waren ook nog een aantal partners en managers uitgenodigd om ons te vergezellen en beter te leren kennen. Wederom eindigden we de avond in het paviljoentje. Albert bedacht zich nog dat zijn auto vol lag met marshmallows en andere snacks voor bij het kampvuur, dus die werden op avond 2 pas tevoorschijn gehaald. Helaas vielen de marshmallows niet zo in de smaak, echter werden ze wel goed bevonden voor een ouderwetse food fight. Dit leidde tot een spoor van marshmallows rondom het vuur en de huisjes waarin Magnianen sliepen.

Bootcamp2018-3

De volgende ochtend was het tijd voor de laatste training, time management: Getting things done. Ironisch gezien en traditiegetrouw begon deze te laat, omdat men nog aan het ontbijten en bijkomen van de vorige nacht was. Na deze training was de bootcamp voorbij en keerden we allemaal met een lunchpakketje huiswaarts, waar de meeste meteen hun bed opzochten om bij te komen van de afgelopen twee dagen.

Al met al waren het drie hectische, maar geslaagde dagen waarin veel geleerd is en de young professionals niet alleen elkaar, maar ook het bedrijf Magnus en al zijn stromingen beter hebben leren kennen. We kijken uit naar wat Magnus nog meer voor ons in petto heeft!