KAO

Kao is een multi-miljard dollar wereldwijd marktleider in premium, wereldberoemde beautycare merken (Goldwell, John Frieda, Biore) die exclusief worden verkocht via de detailhandel en salon kanalen.

KAO zet Mendix App Platform in om haar sales order entry app tien keer sneller dan gemiddeld in gebruik te nemen

“We hadden aanvankelijk 30 dagen ontwikkeltijd per interface ingeschat. Maar met Mendix hadden we in twee dagen werkende interfaces. Zonder Magnus en Mendix denk ik niet dat we deze app hadden kunnen ontwikkelen. Het was de soepelste go -live die we ooit hebben gehad, dus ik ben meer dan tevreden.”

Matthias Bartels
SAP SD/CRM Business Application Leader – Kao Brands

Met een dringende behoefte aan een sales order entry app werd Kao geconfronteerd met een bekend dilemma: vervang het bestaande Mobile Sales systeem of breid het uit met nieuwe functionaliteit. Kao koos voor het laatste en het project was het soepelste “ooit ” dankzij het ervaren Magnus team en het Mendix App Platform.

Mendix’s snelle ontwikkeling en de SAP integratie mogelijkheden verminderden de time to market zo’n tien keer, waardoor Kao snel een iPad app in handen had die haar vertegenwoordigers twee uur per dag bespaart. Kao en Magnus hebben 12 interfaces gebouwd, elk in 2 tot 3 dagen in plaats van de verwachtte 30 dagen. De integratie met SAP zorgt voor een real-time inzicht in de voorraad en eenvoudige orderinvoer. Ondanks het feit dat we twee maanden te laat gestart zijn, is het project op tijd opgeleverd.