Nikon

Nikon is reeds sinds oprichting in 1917 pionier in optische technologie wereldwijd. Nikon is actief in vier segmenten: Precisie apparatuur, Image segment (o.a. digitale camera’s), Instrumenten segment (microscopen, meet-  en halfgeleiders apparatuur) en Overig (bijv. telescopen).

Europese consolidatie met SAP SEM-BCS

Als gevolg van nieuwe Europese regelgeving was Nikon Holdings Europe B.V. wettelijk verplicht om de geconsolideerde jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel (KvK) in Nederland.

Nikon Holdings Europe B.V. heeft aangegeven dat zij SAP SEM-BCS willen gebruiken voor dit consolidatieproces. Daarnaast wil zij dat de geconsolideerde jaarrekening maandelijks gerapporteerd moet worden.

Download onze projectreferentiesheet voor meer details.

Verkoopinformatie en -planning haarscherp met SAP BW-BPS

“De naam Nikon staat voor buitengewone fotografische prestaties, vernieuwing, nauwkeurigheid en optische beeldkwaliteit. Dezelfde eigenschappen verwachten we in onze logistieke waardeketen en plannings- en bevoorradingsprocessen.” Koen Kortman, ICT Manager, Nikon Europe

In de vraaggedreven markt voor digitale fotografie is de concurrentie hevig. Productintroducties volgen elkaar snel op. Goede verkoopinformatie en -planning zijn essentieel om de supply chain vanuit Azië optimaal aan te sturen, de concurrentie voor te blijven en de kosten te reduceren.

Betere voorzieningen zijn essentieel om relevante gegevens te kunnen identificeren, integreren en analyseren. En om data sneller te kunnen omzetten naar informatie, inzicht, actie en verbeterde bedrijfsoperaties.

Download onze projectreferentiesheet voor meer details.