S/4 HANA Finance

SAP S/4 HANA Finance zorgt voor een omgeving waar data in real-time verzameld en geanalyseerd kan worden. SAP biedt met deze oplossing een vereenvoudigde architectuur waarbij processen en analyses in real-time uitgevoerd kunnen worden. SAP S/4 HANA Finance bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Accounting & Financial Close
  • Collaborative Finance Operations
  • Enterprise Risk & Compliance
  • Financial Planning & Analysis
  • Treasury & Financial Risk Management

S/4 HANA Finance maakt gebruik van de snelheid van HANA waardoor alle relevante informatie snel beschikbaar is. Dit biedt direct inzicht in alle aspecten van de financiële bedrijfsvoering, zodat er tijdig belangrijke beslissingen genomen kunnen worden. Door het HANA dataplatform is een vereenvoudigd datamodel mogelijk. Hierbij worden gegevens uit de verschillende financiële componenten in één document geboekt. In tegenstelling tot het huidige SAP ERP datamodel hoeven de gegevens niet uit diverse tabellen verzameld en bewerkt te worden om tot correcte informatie te komen. Dit betekent dat er één versie is van de waarheid. De SAP programmatuur is herschreven om optimaal gebruik te kunnen maken van de HANA database. En dat merk je direct. De financiële processen verlopen zodanig snel dat ze niet meer als job ingepland hoeven te worden. De real-time data biedt ook mogelijkheden voor betere prognoses en simulaties. Hiermee kunnen betere strategische posities worden ingenomen. 

Wil je meer informatie over S/4 HANA Finance? Neem dan contact op met Jos Verheul of Greetje Gompelman-Kooima via 088 696 6000.