Procesoptimalisatie Sales en Logistiek

Economische recessie, financiële crisis of juist een opleving in de conjunctuur. Invloeden van buiten die impact hebben op uw bedrijfsresultaat. De markt is in beweging, prijzen van grondstoffen stijgen, transport wordt duurder of bepaalde producten zijn ineens niet meer leverbaar.

Weten wat de markt gaat doen en hier snel op kunnen inspelen

Het is goed om de markt waarin u opereert in kaart te brengen, maar tijdens een economische malaise bepaalt de mate van wendbaarheid van uw bedrijf de koers.  Loopt uw logistieke proces als een geoliede machine? Is uw (SAP) ERP systeem wel optimaal afgestemd op de verkoop- en logistieke processen binnen uw organisatie? Allemaal vragen waarover Magnus graag met u wil meedenken.

Bottlenecks wegnemen met direct positief effect op uw bedrijfsresultaat

Met een onbevangen blik de ogen en oren de kost geven. Vaak levert dat al heel wat essentiële informatie op over de huidige gang van zaken. Mensen op de werkvloer weten meestal heel goed waar de pijnpunten zitten. Problemen, die behalve tijd en geld, ook echt een bottleneck kunnen zijn in uw gehele logistieke proces, en dus een directe impact hebben op het succes van uw bedrijf. Daarnaast kunnen er ook ongeïndentificeerde knelpunten bestaan die je graag in vizier wilt krijgen om ze te kunnen aanpakken. Magnus stelt graag samen met u een plan op om in korte tijd een inventarisatie te doen van mogelijke knelpunten om daar vervolgens oplossingen tegenover te plaatsen. Gesignaleerde knelpunten kunnen soms met weinig inspanning al worden opgelost.

Wat kan Magnus hier voor u betekenen?

Magnus is uw partner bij het optimaliseren van uw verkoop- en logistieke processen en helpt u bij het stellen van de juiste vragen en het vinden van antwoorden. Denk hierbij aan vragen als:

 • Wat speelt er in de organisatie? Wat leeft er onder de medewerkers?
 • Heeft u de juiste producten in de juiste hoeveelheden op voorraad?
 • Is het nog noodzakelijk om lokale voorraden aan te houden, of kan het leveren vanuit een centraal magazijn of distributiecentrum voordelen bieden?
 • Alles zelf blijven produceren? Of is inkoop misschien een goedkoper alternatief? Wat is de huidige netto kostprijs van een product?
 • Is de planningsstrategie optimaal afgestemd op de huidige ontwikkelingen in de markt?
 • Hoe staat het met de kwaliteit van de ‘master data’ binnen uw (SAP) ERP systeem?
 • Wil de klant alle producten altijd binnen 24 uur in huis hebben, of kunnen kosten worden bespaard door flexibeler met levertijden om te gaan?
 • Wilt u producten online gaan aanbieden of juist andere verkoopkanalen gaan inzetten?

Onze logistieke (SAP) consultants zorgen ervoor, dankzij jarenlange ervaring, dat u op korte termijn tegen lage kosten verbeterslagen kunt maken. Hierdoor wordt uw bedrijf wendbaarder en weerbaarder ten tijde van een crisis.

Naast het verbeteren van uw logistieke (SAP) processen kan Magnus ook iets betekenen op het vlak van:

 • Dataoptimalisatie, binnen en buiten SAP
 • Optimalisatie van forecasting en planning
 • Automatiseren van de orderstroom (o.a. Internet, EDI, Mobile Sales via iPad)
 • Vertalen van handmatige processen naar geautomatiseerde processen

Klanten die wij reeds hebben mogen ondersteunen zijn:

Miele, Mid Ocean Brands, GVB, Bose, Tata Tubes, Audax.