Tjerk van der Maten

Wat is je rol hier bij Magnus?

Ik ben Consultant in het Digital Insights team bij Magnus

Wat is je achtergrond?

Voordat ik bij Magnus kwam heb ik een bachelor in Sports Marketing in Deventer gevolgd, de passie voor sport en ondernemen zat er al vroeg in en tijdens deze studie heb ik stages mogen volgen bij o.a. FC Groningen en FOX Sports. Na deze studie ben ik in Groningen verder gegaan met een Bachelor Business Administration om vervolgens een master in Marketing Analytics and Data Science te volgen. Tijdens mijn master scriptie heb ik een Latent class cluster analyse mogen doen voor FC Groningen, met als hoofddoel het onderzoeken van de effecten van marketingeffecten op de customer lifetime value van fans voor professionele voetbalclubs. De passie voor data driven werken kwam vooral nadat ik tussen mijn bachelor en master een bedrijf in de esports & gaming wereld heb mogen oprichten. Naast mijn werk als consultant bij Magnus ben ik 1 dag in de week nog actief voor dit bedrijf en een andere start-up.

Aan wat voor opdrachten werk je zoal?

De laatste maanden heeft het grootste deel van mijn werkzaamheden betrekking op het ontwikkelen van een gestructureerde SQL database vanuit verschillende bronsystemen en het opbouwen van high standard dashboards vanuit deze SQL database met Microsoft Power BI. Dit project doe ik voor een bouwbedrijf gevestigd in de UK, met deze verbetering in datastructuur is het management beter in staat om data driven beslissingen te nemen, waar ze in het verleden vaak rapportages met verschillende waarheden te zien kregen.

Waar ben je goed in?

Vanuit mijn verschillende studie achtergronden heb ik een krachtige combinatie van managementvaardigheden en analytisch denkvermogen. Met deze combinatie ben ik in staat om in een vroeg stadium complexe problemen in te zien en deze terug te brengen naar een goed uitlegbare oplossing.

Wat moeten we nog meer over je weten?

Naast mijn werk ben ik veel bezig met ondernemen, het opzetten van start-ups die pionieren in een bepaalde markt is iets waar ik veel energie uit kan halen. Daarnaast is sport een belangrijk onderdeel in mijn leven. Van voetbal tot aan padel, alle sporten die iets met een balletje te maken hebben vind ik interessant om te doen en/of te volgen.

Neem contact op met Tjerk

8 + 11 =