In de maandelijkse consolidatie en rapportage liep Trespa vaak tegen dezelfde problemen aan: Het oude consolidatieprogramma sloot slecht aan op het onderliggende ERP-systeem, SAP ECC. Elke keer als er in dit systeem iets wijzigde, moest er een externe consultant worden ingehuurd om de configuratie van de consolidatietool aan te passen.

Trespa was daarom op zoek naar een oplossing die goed aansloot op de overige systemen. Daarbij wilden ze het beheer zoveel mogelijk in-house houden en als Finance afdeling niet al te afhankelijk zijn van de IT-afdeling. De oplossing moest een gebruiksvriendelijke aansluiting met het geliefde Excel hebben. En de implementatie van deze tool moest zo lean mogelijk zijn. De keuze viel op SAP BPC, een tool waar Magnus als specialist van het eerste uur veel ervaring mee heeft.

“De schouder aan schouder aanpak was optimaal voor de juiste kennisoverdracht, Trespa is nu helemaal zelf in control. De solide basis is gezet voor stap 2: planning en forecasting” – Eric Jan van der Poll, Finance Manager

 

Over Trespa

Trespa International is een toonaangevende innovator op het gebied van plaatmateriaal voor gevelbekleding, decoratieve gevels en laboratoriummeubilair. Dit in Weert gevestigde bedrijf is een bekende naam voor iedereen die van bouwen of klussen houdt. In ruim 50 jaar is Trespa uitgegroeid van lokale producent van vezelplaten tot innovatieve, creatieve en wereldwijd actieve leverancier van hoogwaardige gevelbekleding.