Veerle Simons

Wat is je rol hier bij Magnus?

Ik ben Consultant bij Magnus Red binnen het Digital Transformation Team.

Wat is je achtergrond?

Ik heb mijn Master of Science afgerond in Strategic Management op de Universiteit van Tilburg, met een specialisatie in Entrepreneurship.

Wat voor projecten doe je zoal?

Ik heb twee projecten achter de rug waar ik de brug sloeg tussen IT en Business. Het ging toevallig ook beide keren over een software ontwikkeling. Bedrijven kiezen steeds vaker een tailor-made software om bedrijfsprocessen te ondersteunen, denk bijvoorbeeld aan het registreren van klantgegevens en communicatie door de customer service, de voortgang van hun dienst of product en vervolgens de betaling ervan. Als business analyst bracht ik die processen in kaart en brainstorm ik mijn team over hoe de software (i.e. soort intranet) er vervolgens uit hoort te zien: welke schermen en functionaliteiten hebben we nodig? Het is hartstikke leuk om alle processen door te spitten en te zien waar we kunnen versimpelen of innoveren. Ik heb nu bijna 2 jaar werkervaring. Mijn huidige project is weer totaal iets anders: ik ga aan de slag bij een grote koffieproducent waar ze een nieuwe buitenlandse markt willen trotseren met een outsourcing partner. Het externe component vereist meer coördinatie dan gewoonlijk, daarom ondersteun ik hier als project management officer.

Wat zijn je sterke punten?

Vanuit mijn topsport periode heb ik geleerd te prioriteren, naar doelen te werken en te streven naar excellentie – ik denk dat die mentaliteit er nog wel in zit! Verder ben ik niet bang om fouten te maken of risico te nemen. Ik heb goede communicatieve vaardigheden en kan met veel verschillende typen mensen over weg. Ik geloof dat zulke karaktereigenschappen me helpen een toegewijd consultant en aangename collega te zijn.

Wat moeten we nog meer over je weten?

Er is veel ondernemerschap binnen Magnus. Naast mijn baan als IT consultant ben ik ook bezig om mijn eigen onderneming op te starten. Maar ook binnen Magnus leeft het ondernemerschap, zo zijn er in de afgelopen jaren nieuwe teams of afdelingen opgericht die je zou kunnen classificeren als ‘interne startups’. Die intrapreneurship is ook voelbaar in de kleinere initiatieven, zoals commissies die zicht inzetten voor vrijwilligerswerk, sustainability, of persoonlijke ontwikkeling.

Neem contact op met Veerle

15 + 10 =