Slaap je onrustig in deze tijd van cyber criminaliteit en maak je je zorgen over je eigen ERP systeem? Zou een cloud ERP systeem de oplossing zijn? Wij denken van wel en geven je graag een aantal overwegingen mee om qua veiligheid voor de cloud te kiezen.

De cloud is veiliger dan je misschien denkt

Om maar direct een belangrijke zorg weg te nemen. De cloud klinkt namelijk vaak onveilig voor mensen die er nog weinig mee te maken gehad hebben. En zeker je ERP systeem uit de cloud afnemen klinkt heel spannend. Je hele administratieve hebben en houwen onderbrengen op een ongedefinieerde plek. Toch is dit in de praktijk anders. Als je een SAAS (Software As A Service) ERP systeem afneemt, zoals SAP S/4 HANA Essentials of de Magnus Cloud, weet je niet alleen waar je data staat, maar ben je ook vaak veiliger af dan in je eigen datacenter.

De vijf voordelen van een cloud oplossing

Specialistische kennis

De grote cloud leveranciers hebben alle specialistische kennis in huis om jouw data goed te beschermen. Een bedrijf als SAP met meer dan 100.000 medewerkers kan in bijna alle gevallen meer kennis bij elkaar brengen dan een Nederlands bedrijf. Verder weten zij deze kennis ook als geen ander om te zetten in de juiste procedures en checks, zodat je data veilig is en veilig blijft.

Redundantie

Een dedicated leverancier kan eenvoudiger de juiste redundantie organiseren over meerdere locaties, meerdere netwerken en meerdere operating systemen. Met de juiste kennis van al deze zaken. Daardoor is in het geval van het uitvallen van één omgeving jouw data altijd goed terug te halen.

Reputatie en garanties

Naast functionaliteit leveren, is veiligheid de core business van cloud ERP providers, dus ook daar doen zij alles aan om deze te behouden. Ze hebben daarvoor de juiste certificeringen in huis die borgen dat jouw data veilig is.

Monitoren op wereldwijde schaal

Een cloud ERP vendor kan permanent monitoren of er dreigingen zijn waar ze op moeten acteren. Dat soort specialistische kennis kan een gemiddelde organisatie niet op de been brengen.

Continue deployment

De systemen van een cloud ERP vendor hoeven vaak (bijvoorbeeld bij SAP) niet meer offline om te updaten. Daardoor kan je organisatie doordraaien, terwijl er aan je veiligheid gewerkt wordt.

Slechts vijf redenen om de overstap naar een cloud ERP te overwegen en, niet onbelangrijk, een goede nachtrust te borgen. Natuurlijk brengt een cloud ERP nog veel meer andere voordelen met zich mee, zoals wij dagelijks ervaren bij onze opdrachtgevers.

Meer weten over de vele mogelijkheden van een Cloud ERP of de Magnus Cloud? Neem dan vooral contact op met Jos Verheul.

15 + 8 =