Vincent Beumer

Wat is je rol binnen Magnus?

Ik houd me bij verschillende data-intensieve klanten bezig met het optimaliseren van data en informatie processen. In de afgelopen 12 jaar heb ik bij veel organisaties meegeholpen aan het verbeteren van hun Business Analytics. De ene keer als Business Intelligence adviseur om de data logistiek in orde te maken, dan weer als consultant voor het opleveren van nieuwe rapportages of dashboards. De laatste vijf jaar voornamelijk in de rol van architect, project- of programmamanager. Ook ben ik overall verantwoordelijk voor de Analytics activiteiten van Magnus.

Wat voor projecten doe je zoal?

De projecten variëren van het verbeteren van een compleet financial closing en reporting omgeving, of het maken van een BI architectuur, tot het creëren van een strategische analytics roadmap. Een mooie diversiteit in projecten, en je blijft leren in een vakgebied dat enorm in beweging is. Daar word ik elke dag opnieuw weer enthousiast van en dat breng ik graag over aan collega’s en klanten.

Wat is je achtergrond?

Al voor, tijdens en na mijn studie bedrijfskundige informatica had ik een passie voor data, informatie en technologie. Al snel ben ik als adviseur op dit gebied gaan werken. Eerst bij een klein consultancy bureau, daarna bij een grote internationale system integrator, om vervolgens in 2007 bij Magnus te komen, waar toen al een duidelijke focus was op Business Analytics. De afgelopen periode heb ik mogen bijdragen om dat verder uit te bouwen tot de brede expertise partner die we nu zijn.

Wat zijn je sterke punten?

De meeste klanten en collega’s weten dat ik een generalist ben die van veel onderwerpen het nodige af weet en er voor zorgt dat de juiste mensen met de juiste expertise aan elkaar gekoppeld worden.

Ik ben enorm gefascineerd door het ontstaan van data en alle processen die nodig zijn om er waardevolle inzichten van te maken. Zodat we beslissingen kunnen onderbouwen met feiten en af kunnen van keuzes op aannames en onderbuikgevoel.

Wat moeten we verder nog over jou weten?

Dat ik je niet alleen alles kan vertellen over BI, Big data, of Financial Analytics, maar ook een enorme fan ben van de nieuwste tools om persoonlijke data te analyseren. Ik heb dan ook al aan heel wat Kickstarter IoT projecten een steentje bijgedragen (de één succesvoller dan de ander overigens). Mijn laatste investering is mijn personal trainer “Vi” die me helpt om actief te blijven en hardloopschema’s te optimaliseren. Ik vind het gaaf om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van data en maak graag de vertaalslag van persoonlijke tools naar wat dat voor de business kan betekenen.

Neem contact op met Vincent

7 + 2 =