Vincent Nieuwland

Wat is je rol hier bij Magnus?

Ik ben managing consultant bij het Magnus Digital Foundation team.

Wat is je achtergrond?

Ik heb een bachelor- en masterstudie in Groningen gedaan. Tijdens mijn Bachelor in Technische Bedrijfskunde kwam ik er achter dat ik logistieke stromen in de keten erg interessant vond. Daardoor was mijn keuze voor de master in Supply Chain Management snel gemaakt. Bij deze master leer je om een supply chain zo optimaal mogelijk te organiseren door procesverbeteringen in de keten door te voeren.

Aan wat voor opdrachten werk je zoal?

Mijn voornaamste werk bestaat uit het begeleiden van ERP-systeemimplementaties bij diverse typen klanten, waarbij mijn specialisme ligt in het slaan van de brug tussen business en IT. Momenteel ben ik bezig met een vooronderzoek bij een Duitse projectontwikkelaar, waarbij we onderzoeken in hoeverre de bedrijfsprocessen van de klant passen binnen een standaard ERP Systeem dat in de markt aangeboden wordt. Waar het niet past, moeten we zoeken naar creatieve oplossingen om toch te kunnen voldoen aan de wensen van de klant. Naast de analytische uitdaging is dit project ook erg uitdagend omdat we het volledig in de Duitse taal uitvoeren!

Naast projecten bij klanten, houden we ons bij Magnus ook bezig met interne projecten, om ook onze interne organisatie te verbeteren. Zo ben ik bijvoorbeeld al betrokken bij een aantal sales trajecten en mag ik regelmatig aanschuiven bij een sollicitatiegesprek met potentiële nieuwe collega’s. Vooral de combinatie van verschillende werkzaamheden maakt het leuk om bij Magnus te werken!

Wat zijn je sterke punten?

Ik krijg vaak te horen dat ik een goed aanpassingsvermogen heb, waardoor ik makkelijk ben in de omgang met mensen van diverse organisatielagen. Dit helpt tijdens de dagelijkse werkzaamheden als consultant bij Magnus, aangezien je soms op het ene moment met een directie aan tafel zit, terwijl je het volgende moment met iemand op de werkvloer een proces in kaart aan het brengen bent. Daarnaast ben ik gedreven om altijd voor het beste resultaat te gaan. Als consultant zul je merken dat het in een projectomgeving soms een kwestie van rennen en stilstaan is, waardoor je je aan moet passen aan je omgeving. Dit kan soms best veel van je vragen, maar het is tegelijkertijd heel gaaf om te ervaren dat de deadline toch wordt behaald en de klant tevreden is met het resultaat!

Wat moeten we nog meer over je weten?

Ik ben een sportfanaat en vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Zo ben ik 3 jaar geleden begonnen met skiën, vorig jaar begonnen met kitesurfen, heb ik dit jaar het tennissen na jaren weer opgepakt en heb ik laatst (met Magnus collega’s) voor het eerst kennis gemaakt met de padel-sport.

Neem contact op met Vincent

14 + 6 =