VolkerWessels is een internationaal bouwbedrijf met haar hoofdkantoor in Nederland en meer dan 16000 medewerkers in meer dan 1000 bedrijven. VolkerWessels ontwikkelt grote constructies voor verschillende industrieën, variërend van luchthaventerminals tot duurzame woningen en stadions. Ze ontwikkelen, ontwerpen, bouwen, financieren, ondersteunen en exploiteren ondernemingen in meerdere industrieën met drie belangrijke pijlers: veiligheid, integriteit en duurzaamheid.

DE UITDAGING VOOR DE JURIDISCHE AFDELING

De holding van VolkerWessels heeft de data over al zijn bedrijven opgeslagen in verschillende IT-systemen. De verschillende entiteiten veranderen nog weleens van naam of juridische structuur, dit moet dan in de verschillende IT-systemen worden bijgewerkt. Het handmatig bijwerken van deze informatie kan leiden tot inconsistenties in de gegevens op de verschillende platformen. Omdat wettelijke documenten worden afgeleid van deze informatie is het belangrijk dat de gegevens op alle platformen consistent zijn. VolkerWessels was op zoek naar een manier om het vele handmatige werk dat het secuur
controleren en corrigeren van de gegevens met zich meebrengt efficiënter in te richten.

De oplossing: 1 platform voor synchronisatie van data

Het team van Magnus heeft samen met de verantwoordelijke afdelingen van VolkerWessels een systeem ontworpen dat beschikbare openbare informatie verzamelt over de bedrijven van VolkerWessels (gegevens Kamer van Koophandel) en gegevens uit de systemen van VolkerWessels haalt. Dit systeem is in verschillende fasen gebouwd. In elke fase werden één of meerdere interfaces opgenomen om de bedrijfsgegevens van VolkerWessels gesynchroniseerd te houden met verschillende applicaties. Bedrijfsgegevens werden regelmatig opgehaald bij de Kamer van Koophandel via een externe data provider. Op deze manier is de Mendix applicatie up-to-date met de nieuwste gegevens van de Kamer van Koophandel en kan deze accurate gegevens naar andere applicaties verzenden.

De Mendix applicatie is zo opgezet dat het toevoegen van nieuwe interfaces relatief eenvoudig is. Het voordeel van Mendix is dat zowel actieve als passieve interfaces eenvoudig kunnen worden toegevoegd, dat maakt het een ideaal platform om centraal te staan in een gegevenssynchronisatienetwerk.

Het resultaat: verhoogde data-integriteit en flinke tijdsbesparing

Waar de juridische afdeling hiervoor meerdere uren per week bezig was met het handmatig updaten van bedrijfsgegevens is dit proces nu volledig geautomatiseerd. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar voorkomt ook kleine fouten in de invulvelden en het niet volledig verwerken van alle updates.

Ook in andere applicaties die gebruik maken van deze gegevens is de kans op fouten sterk verminderd. Data-integriteit is erg belangrijk als het gaat om bedrijfsgegevens. Het door Magnus ontwikkelde systeem bespaart VolkerWessels tijd om hun gegevens bij te werken en de data-integriteit tussen verschillende IT-systemen is drastisch verhoogd door deze processen te automatiseren.

“Het vakmanschap, de flexibiliteit en het partnership van Magnus staan garant voor het realiseren van de doelstellingen binnen de afgesproken kaders. Dat, in combinatie met de flexibiliteit en power van Mendix, maakt het succes compleet.”
– PETER SCHIPPER – Manager Concernadministratie & IT, VolkerWessels

 

Over VolkerWessels

VolkerWessels is een Nederlands, beursgenoteerd concern dat actief is op vele gebieden. Van bouw & vastgoed tot civiele techniek en van spoor- en wegenbouw tot energie en telecom. VolkerWessels ontwikkelt, ontwerpt, bouwt, financiert, beheert en exploiteert.
VolkerWessels heeft 120 verschillende werkmaatschappijen, vaak regionale
bouwondernemingen, met een eigen winst- en marktverantwoordelijkheid.
Door deze kennis te bundelen is VolkerWessels sterk in multidisciplinaire
en integrale projecten.

 

Links