Amsterdam, 19 december 2019 – In het aanbestedingstraject voor de vernieuwing van de administratieve systemen van de VU, is besloten de opdracht definitief te gunnen aan Magnus Blue. Donderdag 19 december bekrachtigde het College van Bestuur van de VU het contract met Magnus.

De VU-organisatie en haar mensen, maar juist ook de administratiesystemen moeten gereed zijn voor toekomstige ontwikkelingen. En die toekomst is digitaal. Wereldwijd transformeren verschillende sectoren razendsnel. Ook in het hoger onderwijs en onderzoek zijn er innovaties te verwachten. Daarom bouwt de VU aan een wendbare organisatie met flexibele processen en moderne administratieve systemen.

Vernieuwing administratieve systemen

In het aanbestedingstraject voor de vernieuwing van de administratieve systemen van de VU hebben de diensten HRM, FCO, Financiën en IT unaniem voor Magnus gekozen. Die keuze – een voorlopig gunningsbesluit – werd donderdag 19 december door het College van Bestuur formeel bekrachtigd. Dat betekent dat in januari 2020 de eerste fase van de implementatie start.

Samenwerkend consortium met nieuwste SAP technologie

Magnus biedt SAP S/4HANA Cloud aan in combinatie met SAP Analytics Cloud voor de ERP-kern en planning en reporting. Daarnaast levert Magnus via Planon Public Cloud voor de facilitaire processen en SAP SuccessFactors Public Cloud voor alle HR-processen. Deze laatste implementatie zal in samenwerking gaan met LAUNCH!. Het SAP Cloud Integration Platform zorgt voor de integratie van deze oplossingen en de koppeling met het VU-landschap.

Waardering en teamwork

Tijdens het formele tekenmoment spraken betrokken partijen hun waardering uit voor de inzet die aan de definitieve overeenkomst voorafging.

Bob van Graft, CIO IT: “Drie jaar geleden zijn we gestart met het visiedocument dat uiteindelijk heeft geleid tot deze overeenkomst. We hebben in dat traject veel gesproken met collega’s. Het intensieve aanbestedingstraject heeft de verschillende diensten dan ook dichter bij elkaar gebracht.”

“Ik merk dat er bij de diensten en faculteiten veel draagvlak is voor dit programma”, aldus Marcel Nollen, lid College van Bestuur. “Daar ben ik erg blij mee. Er is snoeihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en de lat ligt komend jaar erg hoog.”

Peter-Jan Simons, managing director bij Magnus. “Deze innovatieve Cloud diensten die we samen met de VU, LAUNCH! en Planon gaan implementeren sluiten naadloos aan bij de vijf hoofddoelen van de VU. We staan klaar met een enthousiast en gedreven team om hier met elkaar een succes van te maken.”