Wouter Peters

Wat is je rol binnen Magnus?

Ik ben consultant in het Analytics team van Magnus Blue.

Aan wat voor soort opdrachten werk je zoal?

Tijdens mijn eerste project heb ik onze SAP consultants ondersteund met de implementatie van SAP WM. Hierbij was ik vooral verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de veranderingen in werkwijze en vervolgens de overdracht van de nieuwe werkwijze richting de key users. Op dit moment ben ik vooral bezig met projecten op het gebied van Business Intelligence. Hierbij combineren we verschillende data sets in een datawarehouse om zo alle benodigde informatie centraal opgeslagen te hebben en vervolgens inzichtelijk te maken met behulp van reporting tools zoals Power BI.  

Wat is je achtergrond eigenlijk?

Ik heb de Master Operations Management & Logistics gedaan aan de TU Eindhoven. Binnen deze master heb ik mij vooral gefocust op data gerelateerde aspecten als Business Intelligence en Data Mining. Als onderzoeksopdracht heb ik dan ook een Data Mining project gedaan bij Nike, gericht op het voorspellen van product returns. Voordat ik mijn Master aan de TU ben gestart, heb ik eerst een jaar de Master Organizational Development gevolgd in Amerika, waar ik mijn studie kon combineren met voetballen voor het universiteitsteam. Verder heb ik gedurende mijn Master parttime gewerkt bij een hightech producent in Eindhoven. Deze is gespecialiseerd in elektronische producten en de integratie van nieuwe technologieën zoals Internet Of Things, Sensing en Power Conversion. 

Wat zijn je sterke punten?

Als onderdeel van het Analytics team heb ik natuurlijk goede analytische vaardigheden, waarbij ik vooral sterk ben ik het aanbrengen van structuur en het creëren van inzichten bij complexe vraagstukken. Daarnaast ben ik flexibel, een teamspeler en communicatief sterk aangelegd. Ik hoop mij dan ook te ontwikkelen tot een echte bruggenbouwer tussen Business en IT.

Wat moeten we nog meer over je weten?

Voetbal is mijn grootste passie, maar ook in andere sporten zoals hardlopen, fietsen en zwemmen kan ik mijn ei kwijt. Verder geniet ik van lekker eten en een drankje doen met vrienden of familie.

Neem contact op met Wouter

2 + 7 =