De wereld verandert in een rap tempo en het is aan bedrijven om bij te blijven. Wendbaarheid en snelheid zijn cruciaal om toegevoegde waarde te blijven leveren. Een goede inzet van de agile / scrum methode helpt hierbij.

We zien dat het voor organisaties vaak lastig is om maximaal te profiteren van de voordelen die deze werkwijze te bieden heeft, zeker op grote schaal. Daarom heeft Magnus de agile assessment ontwikkeld, waarbij we samen zorgen voor:

Een duidelijk beeld van hoe je organisatie nu scoort op gebied van agile werkwijze

Inzicht in de echte oorzaken dat sommige dingen niet lekker lopen

Verbeteringen waar je meteen mee aan de slag kunt

Wie is Magnus?

Bij Magnus hebben we veel ervaring in het vertalen van strategie naar praktische implementatie en het daadwerkelijk implementeren van deze oplossingen bij klanten. Hierdoor weten we wat werkt en wat niet. Vaak hebben mensen van een agile/scrum aanpak gehoord, maar passen ze dit niet volledig toe of mist er kennis. De ervaring leert dat alle ogenschijnlijk kleine nuances juist het grote verschil maken. Sinds de opkomst van agile werken hebben wij agile en scrum werkwijzen toegepast en – implementaties gedaan bij klanten omdat daar vraag naar was en het agile werken goed past bij de open, platte organisatiecultuur van Magnus.

Dit zegt Gert Meiling, Vice President Analytics & BI bij PVH, over de Agile assessment, improvement cycle en implementatie van Magnus.”

Wat is de agile assessment?

Magnus heeft een agile assessment ontwikkeld om organisaties te helpen bij het evalueren en verbeteren van hun agile werkwijze. In deze agile assessment wordt de organisatie door een expert view onder de loep genomen om te bepalen wat de uitdagingen van de organisatie zijn en welke oorzaken daaraan ten grondslag liggen. Deze worden helder in kaart gebracht met duidelijke voorbeelden, waarna praktische oplossingsrichtingen worden gegeven inclusief handige tools. Inmiddels heeft Magnus bij verschillende organisaties door middel van het assessment geholpen om de (pijnpunten van de) huidige manier van werken in kaart te brengen.

Wat houdt de agile assessment in?

Hoe de agile assessment er precies uitziet, hangt af van de vraag van de organisatie.

Wat kun je zoal verwachten van het agile assessment framework

 • Evaluatie op gebied van:
  • Inhoud, proces en mens
  • Functioneren agile proces
 • Bepalen aandachtsgebieden voor verbeteringen
 • Bepalen van een routekaart inclusief looptijdcurve voor vervolgstappen
 • Prioritering: wat is het meest effectief om als eerst aan te pakken?
 • Agile maturity model: Hoe ver zijn we nu ontwikkeld?

Voor wie is de agile assessment?

Ben je actief in een agile organisatie als product owner, scrum master, business owner, IT owner, leidinggevende, of ben je eindverantwoordelijke voor een organisatie die agile werkt en vraag je je af waarom het niet lekker loopt? Worstel je met vragen als:

 • Hoe kan ik de agile/scrum manier van werken toepassen op mijn specifieke organisatie?
 • Hoe volwassen is onze agile werkwijze nu eigenlijk?
 • Is ons hele proces agile, of missen we bepaalde facetten?
 • Waar ligt het aan dat het niet lekker loopt?
 • Beschikt mijn team over de juiste vaardigheden?
 • Hoe doen anderen het?
 • Of gewoonweg: Waar zit potentie om te verbeteren?

Dan kan de Magnus agile assessment je hierbij helpen. Met onze assessment krijg je een duidelijk beeld van jullie huidige aanpak en concrete verbeterpunten.

Interesse in de agile assessment? Neem contact op met Corine Beerepoot

1 + 11 =