Bij SelektHuis draait het om samen bouwen aan een huis waarbij de klant centraal staat. Geen enkele woning wordt twee keer gebouwd, want een huis kan hetzelfde zijn, een thuis is dat nooit. Niet voor niks mag SelektHuis zich marktleider noemen in de particuliere woningbouw, want samen met 260 medewerkers wordt er iedere dag gewerkt aan de optimale combinatie van wooncomfort, kwaliteit en levensgeluk.

Als klant (opdrachtgever) sta je bij SelektHuis altijd centraal. Om dat stapje extra te zetten, wil SelektHuis haar klant de mogelijkheid bieden om rechtstreeks relevante trajectinformatie in te zien én de informatie gemakkelijk aan te leveren, denk hierbij aan vergunningen en contracten. Hierdoor ben je als klant te allen tijde op de hoogte en weet je precies waar jij je in het proces bevindt. 

Om deze innovatieve oplossing te kunnen aanbieden, heeft SelektHuis Magnus Digital als digitale transformatiepartner gekozen. Een van de teams binnen Magnus Digital houdt zich bezig met het realiseren van innovatieve maatwerkoplossingen. Het creëren van een digitale ‘mijn omgeving’ voor de opdrachtgevers van SelektHuis past perfect in het straatje van dit team. Een innovatieve oplossing voor de particuliere woningbouwsector die volledig aansluit bij de visie en missie van SelektHuis.

Niet alleen de klantreis is geoptimaliseerd met de komst van het klantenportal, ook intern zijn de processen gestroomlijnd. Magnus Digital heeft de doorontwikkeling op zich genomen van een applicatie waarin alle trajectinformatie van de bouwprojecten wordt gecentraliseerd. Alle fases van een bouwproject, denk aan het offreren, contracteren en kavelschouw, zijn opgenomen in de applicatie. Waar het met een standaardpakket niet mogelijk is om al deze verschillende fases in een applicatie op te nemen, lukt dit met een low-code maatwerk oplossing wel. Anders gezegd heeft een low-code oplossing flexibiliteit te bieden als aanvulling op een standaard ERP systeem.

Met het stroomlijnen en digitaliseren van alle processen en trajectinformatie, zag een ander team binnen Magnus Digital de kans om SelektHuis verder te helpen op het gebied van datagedreven werken. De verschillende databronnen zijn samengevoegd in een rapportage. Dit geeft SelektHuis de mogelijkheid om intern sturing te geven, gebaseerd op data.

Van klantenportaal tot centrale projectsturing en innovatieve rapportages; SelektHuis en Magnus Digital vernieuwen succesvol alle facetten van de particuliere woningbouw.

Meer weten over onze oplossingen bij SelektHuis? Neem dan contact op met Albert Leijenhorst

11 + 8 =