Industrie 4.0

Verbeter de efficiëntie en productiviteit door geavanceerde technologieën te integreren in productieprocessen en de bijbehorende supply chain-processen. Veel van deze technologieën bereiken nu het stadium dat ze op grotere schaal echt waarde kunnen toevoegen. Denk aan artificial intelligence en machine learning om data-gedreven conclusies te vertalen in directe aanpassingen in het proces, waarbij Internet of Things de realtime metingen faciliteert. Of pas geavanceerde analyses toe om de verkoop- en operationele planning te verbeteren. 

Een solide en stabiele basis van kernprocessen en -systemen in bijvoorbeeld inkoop, warehousing en productie geeft vaak een groot voordeel in het versnellen van innovaties. Maar er is niet altijd tijd om hierop te wachten. Wat is nu al haalbaar? Aan welke voorwaarden moeten we eerst voldoen? Wat eerst te doen?

Onze aanpak

Een logische eerste stap is het uitvoeren van een quick scan op hoog niveau, beginnend met de strategie en ambities en het analyseren van de huidige status en belangrijkste (operationele) knelpunten om deze te realiseren. Vervolgens definiëren en prioriteren we de te nemen stappen, rekening houdend met de kosten en baten per initiatief. Het resultaat is een heldere roadmap die zorgt voor de juiste focus en prioriteiten. En van daaruit kunnen we gezamenlijk de implementatie of selectie van technologieën starten.

Jouw vraagstukken

  • Wat zijn de huidige knelpunten bij het realiseren van mijn ambities?
  • Hoe kan technologie helpen bij het verbeteren van efficiëntie en productiviteit?
  • Hoe moet de roadmap van mijn (IT) projecten eruit zien? Waar te beginnen?
  • Welke kosten en baten mogen we verwachten?
  • Hoe manage ik een groot verander- en IT-programma?

Onze klanten

Verder sparren over Industrie 4.0! neem dan contact op met Maarten van Welsem

10 + 10 =

Hoe bereid ik mijn retailorganisatie voor op 2030?

Een workshop speciaal voor retailers en brands op basis van centrale vragen uit het boek SHOPPING 2030: DAADKRACHT GEVRAAGD IN EEN DECENNIUM VOL VERANDERING. Lees meer…