IT Strategy & Architecture

Een digitale transformatie stelt vaak ook nieuwe eisen aan de IT-architectuur en de verschillende software-oplossingen daarbinnen. Flexibiliteit, nieuwe vormen van integratie, meerdere kanalen en partners, eenvoudige content-distributie en een stabiele ‘backbone’ zijn daarin de veel gestelde eisen en wensen. Hoe ziet de ideale toekomst-vaste IT-architectuur eruit en welke softwareoplossing past het beste bij jullie situatie? Welke fasering kies je en wat zijn de te verwachten kosten en doorlooptijd? Magnus heeft veel ervaring met IT-architectuur en selectietrajecten én praktijkervaring met de implementatie van de meest gangbare oplossingen.

Onze aanpak

In onze aanpak staan een aantal interviews of werksessies met verschillende mensen uit organisatie centraal. We starten meestal met de directie of managementteam vanuit de strategie en ambities. Die combineren we met de gewenste “klantreis” en gewenste functionaliteiten vanuit verschillende functiegebieden. Daarnaast bepalen we de randvoorwaarden die vanuit IT-perspectief worden gesteld en kijken we naar het huidige applicatielandschap. In een volgende stap ontwerpen we gezamenlijk de best-passende IT-architectuur. Op basis van de totale set van eisen en wensen kunnen we meestal al snel een onderbouwde “shortlist” van mogelijke oplossingen bepalen voor de eventueel benodigde vernieuwingen. Met deze shortlist starten we een selectietraject waarin we samen met jullie use cases opstellen, demo’s organiseren, offertes opvragen en inhoudelijke gesprekken voeren om samen tot de juiste keuze te komen. Tenslotte stellen we een plan van aanpak op dat goed inzicht geeft in de vervolgstappen en planning.

 Jouw vraagstukken

  • Voldoet mijn huidige IT-landschap nog aan de toekomstige eisen en wensen?
  • Wat is mijn ideale toekomstige IT-architectuur?
  • Welke functionaliteit breng ik in welk systeem onder?
  • Welke softwareoplossing(en) passen het beste bij ons?
  • Hoe ga ik de verschillende systemen integreren?
  • Moet ik naar best of suite of best of breed of volledig naar microservices?
  • Welke volgorde moet ik toepassen om gefaseerd over te gaan?
  • Met welke doorlooptijd en kosten moet ik rekening houden?

IT-architectuur en software selectie

Verder sparren over IT-architectuur en software selectie! Neem dan contact op met Axel Groothuis

1 + 14 =

Agile Cooking workshop

Ken je onze Agile kookworkshop al? Een leuke en leerzame start van een Agile project of Agile implementatie. Deelnemers stropen hun mouwen op en scrummen samen hun maaltijd. We hebben nu meer dan 200 mensen getraind bij onder meer BMW, De Mandemakers Groep, Jacobs Douwe Egberts en Kleertjes.com. Lees hier meer.