Jaap Hendriks

Wat is je rol binnen Magnus?

Ik ben senior business consultant bij het Digital Foundation team van Magnus Digital.

Wat voor projecten doe je zoal?

Ik ben begonnen met de ontwikkeling en implementatie van administratieve software in combinatie met Cognos BI tooling. De afgelopen jaren houd ik me in de SAP wereld vooral bezig met SAP BPC Microsoft en SAP BPC Netweaver projecten.

Wat is je achtergrond?

Na mijn Gymnasium-B opleiding heb ik via een HTS elektronica opleiding de opkomst van de eerste mini computers meegemaakt. Ik ben in 1978 bij Philips Data Systems begonnen als Cobol programmeur/Data Analyst en heb bij diverse soorten bedrijven vele implementaties actief uitgevoerd met standaard software in combinatie met maatwerk. Na de Philips periode ben ik werkzaam geweest bij een IT-afdeling van een internationaal haarcosmetica bedrijf en heb daar administratieve software ontwikkeld voor de verkooporganisaties met eigen logistiek. Ik heb diverse implementaties gedaan voor de Europese organisaties van dit bedrijf (Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Finland) en ook nog voor de Australische verkooporganisatie. Na een herstructurering van de IT organisatie bij deze klant ben ik werkzaam geweest bij diverse IT Consultancy bedrijven en via een overname in 2010 bij Magnus begonnen. Vanaf 2001 tot 2007 heb ik SAP migraties van de IBM legacy systemen naar SAP gedaan voor het haarcosmetica concern waar ik in 1990 als werknemer was vertrokken. Na deze migraties ben ik verder in de SAP wereld gedoken met certificeringen voor SAP SD en SAP BPC. Sinds 2012 ben ik vooral werkzaam als SAP BPC Consultant.

Wat zijn je sterke punten?

Ik heb bij klanten altijd veel complimenten gehad over mijn betrokkenheid en doorzettingsvermogen.

 

Wat moeten we nog meer over je weten?

Als pater familias met inmiddels 2 volwassen zoons en 4 kleinkinderen hebben mijn vrouw en ik genoeg te doen.

Naast het bezig zijn met alles wat er aan nieuwe ontwikkelingen plaatsvindt, ben ik verder graag bezig met diverse sporten (voetbal, skiën, korfbal, squash, fitness).

Neem contact op met Jaap

11 + 3 =