Milou Zandvliet

“The idea is to go from numbers to information to understanding.” (Hans Rosling)

Op 2 januari 2017 ben ik begonnen bij Magnus, een goede start van het nieuwe jaar, als Young Professional. Ik heb Econometrie gestudeerd in Amsterdam (master) en Groningen (bachelor) en ben afgestudeerd op Operationele Research. Dat is vooral de logistieke kant en het oplossen van het optimalisatie vraagstuk. “Stel je hebt een geldtransportwagen die van A naar B moet, wat is de beste weg die hij kan rijden? En dan moet je ervoor zorgen dat de wagen niet te veel stilstaat, om de kans op een overval te verkleinen, dus rekening houden met stoplichten, snelweg of achterafweggetjes.” Dat zijn de ‘constraints’, de beperkende factoren. Dit soort optimalisatie vraagstukken kun je natuurlijk op allerlei gebieden toepassen.

Als Young Professional heb je een jaar om bij verschillende practices mee te draaien en vervolgens een keuze te maken. Ik ben begonnen bij de Analytics practice, waar ik me vooral bezighoud met Business Objects, en meer specifiek met Web Intelligence. Web Intelligence wordt gebruikt voor analytische en ad hoc rapportages. Het is een rapportage tool om gegevens uit het Data Warehouse te kunnen analyseren.

Mijn eerste project was bij PVH, bekend van Tommy Hilfiger. Ik heb daar samen met een collega een rapportage in WebIntelligence (Webi) gemaakt voor de Retail Nederland afdeling. Dit rapport wordt elke week gedraaid en hierin staan de laatste sales resultaten van alle Tommy Hilfiger en Calvin Klein winkels op week, maand en jaar basis. Hiervoor werd dit door de finance afdeling gedaan en was hier iemand een aantal uur per week mee bezig. Nu is het een kwestie van op de refresh knop drukken. Dat ik zo snel mijn kennis in de praktijk mocht brengen op een echt project vind ik hartstikke leuk, ik voelde me direct echt nuttig. Inmiddels ben ik al met een paar projecten tegelijk bezig, en verdiep ik me in predictive analytics en Big data modeling.

Wat ik vooral gaaf vind is het oplossen van complexe puzzels en uitdagingen, om rekenmodellen te ontwikkelen  en gezamenlijk aan een project te werken. De krachten bundelen en samen voor een mooi resultaat gaan, dat gaat zeker lukken!

Meer weten? Mail Milou

Links

Meer professionals