Ton van Velzen

“The joy in making progress a common interest”

Al in mijn studie Bedrijfseconomie kwam in aanraking met SAP en werd de brug geslagen tussen technologie en eindgebruiker. Ik had al snel door dat dit een interessant vakgebied en een mooi carrièrepad zou zijn. Mijn eerste praktijkervaring met SAP was op de interne afdeling reporting bij PWC, tijdens een grote SAP-implementatie. Zo ben ik erachter gekomen dat ik de consultancy in wilde. Bij Océ in Venlo heb ik als consultant echt het BW vak geleerd. Na bij meerdere consultancy organisaties ervaring te hebben opgedaan, werk ik inmiddels zes jaar bij Magnus en ben ik allround SAP BI consultant. Ik beheers het hele scala van SAP BW en SAP BusinessObjects, van begrip van de bronsystemen tot en met het uitrollen van complexe rapportages. Daarbij heb ik ook veel kennis van HR, Logistiek, Finance en Media.

Wat ik heel belangrijk vind, zeker als ik met meerdere projecten tegelijk bezig ben, is om altijd snel met een reactie te komen, zodat we voortgang blijven boeken. En ik creëer een stukje awareness om samen de goede kant op te kunnen. Ik geef graag oplossingsrichtingen waarvan ik denk dat ze goed zijn en leuk om uit te voeren. Dat is waar ik voor sta en dat probeer ik dan ook over te brengen aan collega’s en klanten.

Waarvoor moeten ze jou bellen?

Ik zie mezelf onder andere als ‘puinruimer’. Ik houd ervan om structuur aan te brengen, werk met veel oog voor detail en ben dikwijls bezig met het invoeren van verbeterslagen.

Ook ben ik zeer loyaal, echt betrokken bij de klant. Als er iets in het weekend gerealiseerd moet worden, geen probleem. Ik zie mezelf altijd als een counterpart, geen tegenpartij. Dat is dan ook de sfeer die ik probeer te creëren. Niet alleen met klanten, maar ook met concullega’s. Het is bij mij nooit “wij versus zij”, maar altijd samenwerken.

De meeste voldoening haal ik uit het werken aan de rapportage en het eindproduct, daar kan ik bij wijze van spreken op de pixel zitten om een lijntje goed te krijgen. Maar uiteindelijk gaat het om de invloed die je op het complete plaatje hebt om tot het eindproduct te komen. Zo heb ik voor een klant een aantal dashboards gemaakt waarbij de werking van een complexe administratie eerst uitgezocht moest worden. Dat heeft natuurlijk niets te maken met hoe een dashboard eruit ziet. Het is eerst zaak om alles bij elkaar te brengen om uiteindelijk optimaal weer te geven in het dashboard. En als dan alles samenkomt, ben ik volmaakt tevreden.

Wat is voor jou “Sharing the joy”?

De mooie Design Studio rapportages die ik onlangs voor het Financieel Dagblad heb gemaakt. Dat was een nieuwe tool voor de organisatie. Ik heb eerst uitgelegd wat er allemaal mogelijk is met de tool, om mensen te enthousiasmeren. “The joy in making progress a common interest.” Ik heb iedereen goed meegenomen in de vorderingen om draagvlak te creëren. Zo was het al, voor het een eindproduct was, niet meer nieuw. Het mooiste is wanneer je beiden enthousiast bent. Je bent immers eager genoeg om het anderen ook mooi te laten vinden. Je kunt het zelf wel fantastisch vinden, maar je doet het voor de klant!

Meer weten? Mail Ton

Links

Meer professionals