Vincent Beumer

“It is a capital mistake to theorize before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts.” (Sir Arthur Conan Doyle)

Data, data, data. Het ontstaat overal, meer en meer, en aan ons de prachtige taak om hier iets waardevols mee te maken: Inzichten!

Ik ben enorm gefascineerd door het ontstaan van data en alle processen die nodig zijn om er waardevolle inzichten van te maken. Zodat we beslissingen kunnen onderbouwen met feiten en af kunnen van keuzes op aannames en onderbuikgevoel.

Bij Magnus mag ik me bij veel verschillende data-intensieve klanten bezighouden met het optimaliseren van deze processen. En dat in diverse rollen. In de afgelopen 10 jaar heb ik bij zeer veel verschillende organisaties mogen meehelpen aan het verbeteren van hun Business Analytics. De ene keer als Business Intelligence consultant om de data logistiek in orde te maken, dan weer als consultant voor het opleveren van nieuwe rapportages of dashboards. De laatste jaren voornamelijk in de rol van architect, project- of programmamanager.

Elk project is anders en ik leer nog elke dag. Van het proberen te overtreffen van klantverwachtingen in een complex project, tot het ontdekken van nieuwe “harde technologie” op het gebied van predictive analytics. Die diversiteit is wat mij elke dag opnieuw enthousiast maakt om meer te leren en dit vervolgens over te kunnen brengen aan collega’s en klanten. Het is een vakgebied dat enorm in beweging blijft en al jarenlang in de top 3 van hot topics staat van onderzoeksbureaus als Gartner en Forrester. De meeste klanten en collega’s weten dat ik een generalist ben die van veel onderwerpen het nodige af weet, en er voor zorgt dat de juiste mensen met de juiste expertise aan elkaar gekoppeld worden.

Waarvoor moeten ze jou bellen?

Als je wilt weten wat er speelt op het gebied van Analytics in de breedste betekenis; van Business Intelligence, Big data, of Financial Analytics. Maar ook als je de nieuwste tools wilt hebben om persoonlijke data te analyseren, praat ik je graag bij. Ik heb al aan heel wat Kickstarter IoT projecten een steentje bijgedragen (de één succesvoller dan de ander overigens). Heb je al gehoord van de beker die calorieën bijhoudt? En natuurlijk heb ik de smart-scale die gewicht en vetpercentage direct in de cloud zet, een Apple Watch die elke 5 minuten je hartslag registreert en een Fuelband om je activiteiten te tracken. Laatste investering is mijn personal trainer Vi die me helpt om actief te blijven en hardloopschema’s te optimaliseren. Ik vind het gaaf om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van data en maak graag de vertaalslag van persoonlijke tools naar wat dat voor de business kan betekenen.

Slimme oplossingen en volledige commitment zijn onze daily business

Het Analytics team van Magnus bestaat uit gelijkgestemden. De juiste mentaliteit spat er vanaf. Wij helpen onze klanten verder. No questions asked. Klanten en collega’s kunnen altijd rekenen op volledige commitment. Dat doen we niet (alleen) door hard te werken, maar ook door eens afstand te nemen, nog eens na te denken, te overleggen of een collega te raadplegen, om tot een nóg slimmere oplossing te komen. Die balans vinden, tussen het uitvoeren wat gevraagd wordt door de klant, of te zorgen dat je het nét iets beter of slimmer kunt doen, dat is enorm gaaf. Wanneer je onverwacht een compliment krijgt van je klant, omdat hij het bijzonder vindt hoe Magnus een project aanpakt. Met de juiste betrokkenheid en door nadrukkelijk samen te werken, iets wat ze blijkbaar niet gewend zijn van andere partijen. Terwijl je zelf het idee hebt ‘gewoon’ je werk te doen, dan weet je dat je goed bezig bent als team.

Meer weten? Mail Vincent

Links

Meer professionals