Wouter Visser

“The heart and soul of the company is creativity and innovation.”

Toen ik in 2006 bij Magnus startte als junior consultant had ik geen idee waar ik aan was begonnen, maar dat ik veel zou leren stond vast. Inmiddels mag ik mij een ervaren consultant noemen, maar dat ik veel zal leren is nog altijd waar. Iedere dag is werkelijk anders dan de vorige, en iedere dag kan ik mijn sociale, technische en consultancy skills inzetten en verbeteren. Die afwisseling past prima bij mij; ik ben nieuwsgierig, ik werk graag met anderen en presteer goed onder tijdsdruk. Mits de uitdaging inspirerend genoeg is, maar daaraan is bij Magnus geen gebrek!

Projecten maak ik een succes door snel en grondig de bedrijfsprocessen te analyseren, de ontbrekende innovaties te spotten en deze met enthousiasme over de bühne te brengen bij de klant. Want innoveren, dat doen we niet alleen! Om deze nieuwe ideeën om te zetten naar werkende oplossingen gebruiken wij de Mendix technologie. Magnus is Mendix partner van het eerste uur, en ik ben blij dat ik daar vanaf het begin bij was! Voor Sanoma hebben we het eerste omvangrijke Mendix project ter wereld gerealiseerd, en sindsdien hebben zowel Mendix als Magnus niet stilgestaan. Onze Mendix practice  heeft een mooi track record opgebouwd van klanten die we hebben geholpen te innoveren. En Mendix heeft haar platform uitgebouwd naar een moderne tool voor ‘visueel programmeren’.

Magnathon2015-b
Maar innovatie kan niet groeien zonder een goede voedingsbodem van ideeën voor de verre toekomst. En die verre toekomst is vaak veel dichterbij dan gedacht. Om dat aan te tonen ben ik groot fan van Hackathons; door in korte tijd een prototype op te leveren is een Hackathon het perfecte format om je innovatieve idee te toetsen aan de mogelijkheden van vandaag. Van bluf naar working stuff! Dat Hackathon evangelie verspreid ik gevraagd en ongevraagd.

Ik begon bij Magnus voordat de iPhone werd gelanceerd, nu informeert mijn horloge mij over mijn volgende afspraak. De tijd gaat sneller dan je denkt, maar Magnus staat er midden in.”

Meer weten? mail Wouter.

Meer professionals