Pim van Emst

Wat is je rol hier bij Magnus?

Ik ben Junior Consultant Internationale Energiesector bij Magnus Energy.

Wat is je achtergrond?

Ik heb juni 2021 mijn Master ‘Business Administration – Management Consulting’ aan de Vrije Universiteit te Amsterdam afgerond. Daarvoor heb ik mijn Bachelor International Business in Utrecht gedaan. In mijn studententijd heb ik een bijzondere interesse ontwikkeld voor energie en de energietransitie.

Naast mijn studie heb ik een eigen consultancybedrijf gehad waar ik start-ups en individuen heb geholpen met IT-gerelateerde zaken, (online) marketing en het maken en optimaliseren van websites.

Wat voor projecten doe je zoal?

Sinds ik ben begonnen bij Magnus Energy, werk ik aan een markttransformatie in de Scandinavische energiemarkt. Op het moment wordt stroom per uur verhandeld, de transformatie heeft als doel om dit per 15 minuten te gaan doen.

Daarnaast ben ik Project Management Officer voor het Core project, een consortium van 26 partijen dat bestaat uit netbeheerders & elektriciteitsbeurzen. Hier werk ik aan het opzetten van een nieuwe methode voor het verhandelen van stroom en het aanpassen van alle bestaande processen & systemen om dit goed te laten verlopen.

Wat zijn je sterke punten?

Door mijn studie en werkervaring ben ik procesmatig sterk, waardoor ik een goed overzicht kan houden op allerlei zaken die in projecten lopen. Daarnaast zijn communicatie en analytisch denkvermogen andere sterke punten van mij.

Wat moeten we nog meer over je weten?

In mijn vrije tijd hou ik ervan om lekker te koken, muziek te luisteren en avonden met vrienden te besteden. Daarnaast ben ik, als het lekker weer is, in het weekend vaak te vinden op de golfbaan.

Neem contact op met Pim

7 + 1 =