S/4HANA

De digital core is het hart van SAP, de basis van alle belangrijke processen binnen een organisatie. Processen waar je organisatie dagelijks op draait, zoals finance, logistiek en onderhoud.

Alleen wanneer de logistieke processen optimaal gevoerd worden in SAP, kan een Mendix applicatie optimale ondersteuning bieden. En wanneer een financieel proces goed ingericht is, geven analytics rapportages de juiste waarden weer. Dit begrijpen we bij Magnus en daarom richten we ons met het digital core team op deze basis. Onze slimme, enthousiaste consultants zijn experts op hun vakgebied en denken mee hoe de processen zo goed en simpel mogelijk in SAP gedaan kunnen worden, zodat je als klant tijd overhoudt om naar de toekomst te kijken.

Met de komst van S/4HANA wordt het alleen nog maar belangrijker om deze basis als goed geoliede machine te hebben staan. Onze consultants zijn al vroeg begonnen met het verzamelen van kennis en ervaring over de overstap naar S/4HANA zodat wij u kunnen helpen met zowel de voorbereiding op deze overgang als met de overgang zelf.

SAP S/4HANA Finance

Verbeterde financiële planning en analyse, simpele en regelmatige periode afsluiting (van maand naar week naar dag), snel inzicht in geldstromen, snelle rapportages, makkelijke consolidatie, snelle verwerking door machine learning. Met SAP S/4HANA Finance wordt de financiële administratie van de toekomst nog beter ondersteund. SAP S/4HANA Finance zorgt voor een vereenvoudigde architectuur waar data in real-time verzameld en geanalyseerd kan worden. SAP S/4HANA Finance:
• Verbetert de financiële planning en analyse
• Vereenvoudigt processen voor accounting en financiële periode afsluiting
• Verbetert de processen voor treasury en financieel risicobeheer
• Ondersteunt gezamenlijke finance processen
• Beheert ondernemingsrisico en is compliance efficiënt

Met S/4HANA Finance heb je snel relevante informatie beschikbaar voor overzichten uit het verleden en analyses voor de toekomst.

De start van S/4HANA kan makkelijk met het gebruik van Central Finance. De Central Finance database wordt bovenop de huidige SAP systemen gezet en kan ook gekoppeld worden aan andere bronsystemen. Op deze manier kan er snel met de functionaliteiten van S/4HANA gewerkt worden en is niet direct een grote migratie nodig.

SAP S/4HANA Logistics

De belangrijkste verandering in het logistieke SAP-landschap is de standaard mogelijkheid toegang te krijgen tot real-time informatie. Dankzij de vernieuwde database staat de data op ieder moment van de dag klaar. Deze ‘Embedded Analytics’ kunnen gebruikt worden door de hele logistieke keten heen. Denk daarbij aan live MRP-runs, nauwkeurigere inkoop- en verkoopgegevens, verbeterde productieplanningen en gebruik in alle andere operationele logistieke processen. Door het gebruik van real-time data is het mogelijk beter en sneller in te spelen op de wensen van de klant.

Al deze bovenstaande processen en data zijn te bereiken via de nieuwe user interface, Fiori. In Fiori kun je zelf allerlei dashboards maken, zodat alle belangrijke logistieke data in een oogopslag te analyseren is.

Daarnaast kan door middel van het SAP Cloud Platform gebruik gemaakt worden van SAP Leonardo. Via dit platform kun je allerlei intelligente technologieën, zoals Machine Learning, Internet of Things en Blockchain inzetten. De toepassingen van deze technologieën in de logistieke keten zijn eindeloos. Voorbeelden hiervan zijn het herkennen van bepaalde verkooppatronen door het jaar heen, of het voorspellen wanneer een productie machine kapot gaat en dus onderhoud nodig heeft.

SAP S/4HANA Asset Management

SAP S/4HANA is een digitale kern die je organisatie volledig integreert met Leonardo oplossingen als Internet of Thingsbig dataMendix koppelingen en nog veel meer toepassingen die zijn gebouwd op het SAP HANA Platform. SAP S/4HANA biedt voor Asset Management oplossingen, zoals het SAP Asset Intelligence Network of de SAP Predictive Maintenance en Service-oplossing. Deze toepassingen stellen een organisatie ook in staat om toegang te krijgen tot gestandaardiseerde, up-to-date stamgegevens en informatie over de prestaties van hun equipments met de mogelijkheid om die informatie en inzichten te delen binnen hun ecosysteem en daarmee efficiënte samenwerking met zakenpartners mogelijk te maken.

SAP S/4HANA Asset Management helpt je organisatie om de operationele processen digitaal te transformeren door proactieve onderhoudsstrategieën mogelijk te maken, optimale prioritering van onderhoudsactiviteiten en een gemeenschappelijk overzicht op alle risico’s binnen de gehele organisatie.

SAP S/4HANA Asset Management omvat de volgende onderdelen:

  • Asset operations & maintenance
  • Environment, Health & Safety
  • Asset Network

Jouw vraagstukken

  • Hoe kan ik aansluiten bij de digitale wereld van IoT, ARIBA, Hybris, Leonardo?
  • Ik ben op zoek naar snellere response tijden, vooral voor rapportages.
  • Hoe krijg ik makkelijkere interfaces die aansluiten bij de wensen van nieuwe, jonge medewerkers?
  • Ik denk erover om in de komende drie jaar mijn hardware te vervangen.
  • Kunnen meerdere legacy systemen vervangen worden door de komst van S/4HANA?
  • Kan ik in de toekomst meer in de cloud werken?

SAP Opdrachtgevers

Verder sparren over S/4 HANA kan ook! neem dan contact op met Jos Verheul

9 + 5 =