Voor een bedrijf actief in de markt van machines rondom voedselverwerking en process engineering zijn we tijdens de hackathon aan de slag gegaan met een vraagstuk rondom het geautomatiseerd bundelen en uitlezen van documentatie van machines. Het bedrijf wilde graag weten of dit proces geautomatiseerd kon worden zodat medewerkers en klanten documentatie kunnen bevragen via een AI-applicatie gebaseerd op de welbekende Chat-GPT componenten.

Resultaat

De MVP tijdens de hackathon is een zoekmachine geworden die op basis van een gestelde vraag een koppeling kan maken met de juiste documentatie. De AI-applicatie zoekt naar pagina’s van handleidingen die het beste antwoord geven op de gestelde vraag liggen. De gebruiker kan de meest gewenste handleiding kiezen en vervolgens nog een follow-up vraag stellen aan een Open AI (Chat GPT) model om meer duidelijkheid te verschaffen.

Kansen in toekomst

De MVP demo is inmiddels op locatie van het bedrijf gepresenteerd. Het bedrijf is erg enthousiast over de oplossing waardoor een team van consultants van Magnus Digital de MVP-oplossing productie waardig mogen maken in het laatste kwartaal van 2023.

Bekijk de cases in onderstaande impressies (of kijk hier naar het totale overzicht)

Meijer Potato

AI search engine

NS | Prorail

Dille & Kamille

NHG

Meer weten over de uitwerking van deze Hackathon cases? Neem contact op met Han Raaijmakers

15 + 15 =