Thomas Heeneman

Wat is je rol binnen Magnus?

Ik ben consultant in het Digital Insights team van Magnus Digital.

Wat voor projecten doe je zoal?

In het begin van het jaar heb ik bij een mediabedrijf een project gedaan om het SAP datawarehouse te onderhouden en te verbeteren. Daarbij heb ik ook een nieuw sales dashboard ontwikkeld, waarin SAP data gecombineerd wordt met andere databronnen, zoals Salesforce. Ook heb ik bij een grote verzekeraar een BI project gedaan om het SQL datawarehouse te verbeteren en met Power BI rapportages te maken. Daarnaast heb ik ook een paar kleinere projecten in het advanced analytics domein gedaan, waarin machine learning de drijvende kracht is.  

Wat is je achtergrond?

Tijdens mijn studie Bedrijfswiskunde en Informatica ben ik geïnteresseerd geraakt in machine learning en de onderliggende modellen. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd op beeldherkenning door neurale netwerken en evolutionaire algoritmes. De laatste twee jaar van mijn studie heb ik gewerkt bij Deloitte Consulting in het Advanced Analytics en AI team. In dit domein heb ik dan ook meerdere projecten gedaan. Daarnaast heb ik een aantal BI gerelateerde projecten gedaan, waaronder het maken van management dashboards, samen met de onderliggende datamodellen. In januari 2019 ben ik begonnen bij Magnus.

 

Wat zijn je sterke punten?

Technische kennis, resultaatgericht en het vertalen van een probleem van de klant naar een begrijpbare oplossing.

Wat moeten we verder nog over jou weten?

Naast mijn werk als consultant werk ik samen met een paar collega’s aan een product waarbij we neurale netwerken aanleren om te schilderen als bekende Nederlandse schilders. We zijn daarvoor ook in gesprek met meerdere musea, waar ons product mogelijk een mooie bezoekerservaring oplevert.

Neem contact op met Thomas

6 + 12 =