Willem Hulshof

Wat is je rol binnen Magnus?

Ik ben partner bij Magnus Red. 29 jaar geleden heb ik samen met Hans Hoogsteen en drie anderen Magnus opgericht, maar als partner hoop ik dat mijn rol steeds iets minder belangrijk wordt. Terwijl ik in mijn leiderschapsrol steeds meer op de achtergrond treed, wordt hieraan op de voorgrond bij Magnus Red, Blue, Green, Orange en Black op natuurlijke manier een uitstekende nieuwe invulling gegeven door de practice leaders/partners en de jongere talenten binnen onze organisatie. Ik bemoei me minder met het management en vertel niemand meer wat er moet gebeuren – ik deel hooguit mijn ongezouten mening.

Aan wat voor projecten werk je zoal?

Ik houd me primair bezig met low code open source business software, als IT architect. Het is weer ondernemen: Werken met een bijzonder veelzijdig product en hiermee een vernieuwende oplossing voor onze klanten neerzetten, samen met een klein toegewijd team. Na een lange carrière in het ecosysteem van proprietary softwareleveranciers ben ik erg geïnteresseerd geraakt in ‘open source’. Laten we kijken wat we daarmee kunnen bereiken. De kansen zijn enorm, maar dat heeft nog niet iedereen door.

Wat is je achtergrond?

Ik ben als ingenieur afgestudeerd aan de Universiteit Twente. Een technische opleiding, weliswaar bedrijfskundig. De combinatie van ondernemerschap met techniek is een terugkerend fenomeen. Ik heb een jaar in een autogarage aan Fiats staan sleutelen en ben vervolgens bij Anderson Consulting (nu Accenture) gestart met werken. Enkele jaren later hebben we Magnus naar de beurs gebracht. De cirkel is rond, want de laatste twee jaar ben ik weer ’terug bij af’: Samen met een kleine groep jonge collega’s helpen we klanten met innovatieve open source oplossingen – waarbij ik het niet kan laten zelf een deel van het programmeerwerk te doen.

Wat zijn je sterke punten?

Het bouwen van een team van echte mensen, geen ‘resources’. Ik hoop dat ik mensen inspireer – ik ben ervan overtuigd dat dit nodig is in de wereld en in elke organisatie: Dat mensen hun eigen mogelijkheden herkennen, hun eigen leiderschap ontwikkelen en daar iets moois mee gaan doen.

Wat moeten we nog meer over je weten?

Hans en ik hebben heel kort overwogen om een autosloperij te beginnen, maar we zijn toch in de adviesbranche terechtgekomen. Geen spijt van. Daarnaast ben ik groot fan van Van Kooten en De Bie, die mijn visie op het management van nu uitstekend hebben vertolkt in ‘De Regelaar‘.

 

 

Neem contact op met Willem

12 + 13 =