Innovatie op wielen

Hans en Willem, de twee partners die Magnus 30 jaar geleden hebben opgericht, zijn nogal dol op nieuwe tools, op alles met wielen (vooral als het snel of oud is) en op lekker zelf sleutelen. Een ideale combinatie als je een oldtimer als mascotte hebt. En zo kwam in de herfst van 2019 het plan om onze oldtimer een make-over te geven. De Magnus Mini wordt elektrisch!

Al snel werd er een team consultants gevonden die deze duurzame transitie vorm wilden geven. Hans kende het bedrijf ElectricMini.nl, die al meerdere Mini’s hadden omgebouwd en graag met ons samen wilden werken. Zij hadden een handige kit met de juiste onderdelen en een handleiding met foto’s gemaakt. We hoefden het alleen nog maar zelf aan te sluiten, klinkt simpel, toch? Met veel enthousiasme werd er een agile planning gemaakt, tools en overalls besteld en een ruimte op de begane grond van ons kantoor ingericht voor de werkzaamheden. En toen kon het project bijna beginnen. De motor hebben we zelf verwijderd, maar het ‘vuile werk’ als het verwijderen van de benzinetank en benzineleiding hebben we overgelaten aan een garage, zodat we het project met een ‘schone’ auto konden starten.

Het voelde wel even raar toen de Mini ontmanteld naar binnen werd geduwd. Dat fijn ronkende motortje vormde toch het hart van onze mascotte.

Lessons learned en ode aan de hulplijn

Elk project is leerzaam en biedt zijn eigen uitdagingen. En voordat je nu als lezer denkt: “Dit klinkt leuk, dat wil ik ook!”, delen we toch graag onze lessons learned.

  • Zo werd al snel duidelijk dat de multidisciplinaire teams op papier goed werken, maar de uitdaging was dat er maar een paar mensen met de juiste skills waren. Het is natuurlijk niet ons vakgebied…
  • Het project gebeurde uiteraard naast ons reguliere consultancy werk, waardoor het lastig was om het team compleet bij elkaar te krijgen. Dat is bij een ander scrum project natuurlijk fundamenteel om samen de juiste stappen te blijven zetten.
  • De handleiding met foto’s werkte op zich goed, maar dan heb je wel een zekere basiskennis nodig om de hoek van de foto goed te kunnen interpreteren.
  • Dat een goede voorbereiding key is voor je aan een onderdeel begint, werd direct duidelijk toen het moment daar was om de nieuwe motor erin te gaan zetten. Hoe onhandig als je er op dat moment achter komt dat je de boutjes mist.

Al met al dus een heel leerzaam project voor het team, en gelukkig was daar altijd nog de app hulplijn met ElectricMini.nl. Die boden uitkomst, zelfs bij de kleinste details als missende schroefjes. Dat werkte heel fijn!