Dille & Kamille, opgericht in 1974, is een winkel voor natuurlijke cadeaus, keukenspullen en meer. Ze bieden tijdloze producten van natuurlijke materialen voor huis, tuin en keuken. Met meer dan 40 winkels in Nederland en België, en een webshop voor eenvoudig online winkelen, is Dille & Kamille dé bron voor natuurlijke eenvoud.

Tijdens de Magnus Advanced Analytics Hackathon 2023 is er gewerkt aan het analyseren van prijsgerelateerde aspecten van Dille & Kamille producten met behulp van data-analyse, zoals regressie en machine learning. Het doel was om een model te ontwikkelen dat inzicht kan bieden in prijsgerelateerde trends voor elk product.

Het resultaat van deze case is een interactief Power BI rapport dat informatie geeft over prijsgerelateerde aspecten per productcategorie, seizoen, winkellocatie en klantsegment. Met behulp van filters en slicers kan de data verfijnd en vergeleken worden.

Het model kan nog verbeterd worden door ook andere factoren in overweging te nemen, zoals concurrentie, promoties, weersomstandigheden, voorraad en klanttevredenheid. Hierdoor zou Dille & Kamille nog beter geadviseerd kunnen worden over hun prijsstrategie en zou er een realistischer beeld gegeven worden van hoe prijsgerelateerde aspecten variëren in verschillende situaties.

Bekijk de cases in onderstaande impressies (of kijk hier naar het totale overzicht)

Meijer Potato

AI search engine

NS | Prorail

Dille & Kamille

NHG

Meer weten over de uitwerking van deze Hackathon cases? Neem contact op met Han Raaijmakers

4 + 7 =